Een van de vormen van coaching waarvoor je bij mij terecht kunt is runningtherapie. Deze vorm van therapie is een goede manier om bijvoorbeeld stress en burn-out verschijnselen te verminderen. Running therapie wordt ook ingezet bij depressie.

Wat is runningtherapie?

Het is een combinatie van therapeutisch begeleiden/coachen en hardlopen. Onderzoek heeft aangetoond dat tijdens hardlopen bepaalde stoffen in de hersen aangemaakt worden (neurotransmitters) zoals o.a. endorfine, deze hebben een positief effect op je gemoedstoestand. Zonodig bouwen we het leren hardlopen rustig op zodat het voor iedereen geschikt is. We beginnen de runningtherapie met een intakegesprek. De lessen zelf starten we met warming-up, rek- en strek oefeningen. Ook kijken we naar je looptechniek en wat je daar eventueel nog in zou kunnen verbeteren.

Aangetoond is dat hardlopen ook helpt bij bepaalde fysieke klachten, er komt meer kracht de spieren en de botten. Daarnaast is het een enorme boost voor je zelfvertrouwen als je merkt dat je al na een tijdje aan één stuk achter elkaar kunt hardlopen.

Naast de invloed op je gemoedstoestand en een verbetering van je fysieke gesteldheid draagt running therapie gelijk bij aan een goede conditie en gewichtsverlies.

Voor wie is runningtherapie geschikt?

Runningtherapie is voor iedereen geschikt, ook als je geen ervaring hebt met (hard)lopen. Als je nog weinig ervaring hebt bouwen we het lopen rustig op. We beginnen de running therapie met een intakegesprek. De lessen zelf starten we met warming-up, rek- en strekoefeningen. Ook kijken we naar je looptechniek en wat je daar mogelijk nog in zou kunnen verbeteren. Tijdens de trainingen worden er eventueel nog andere coach tools ingezet.

De lessen kunnen individueel gevolgd worden, eventueel in combinatie met coachgesprekken.
Het lopen  in kleine groepjes (max. 4 personen) is ook mogelijk.

Men kan ook doorverwezen worden door o.a. een fysiotherapeut, psycholoog of gewichtsconsulent voor het volgen van runningtherapie.

Wat is het verschil tussen runningtherapie en een "gewone" hardlooptraining?

Runningtherapie is anders dan looptraining bij een sportvereniging. Je krijgt persoonlijke aandacht en er wordt gekeken welk traject goed aansluit bij jouw psychische en lichamelijke conditie. Daarbij wordt runningtherapie ondersteund met reflectiegesprekken.

 

Runningtherapie helpt o.a. bij: 

  • Het verminderen van stress
  • Het voorkomen van depressieve gevoelens
  • Herstel van een burnout 
  • Het ontwikkelen van een gezonde levensstijl
  • Het verminderen van overgewicht
  • Verbeteren van lichamelijke conditie
  • Het verminderen van angstklachten
  • Beter slapen
  • Het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen

 

 

Wil je meer informatie of een gratis intakegesprek plannen?
Stuur me een bericht via het contactformulier of bel me op 06-27300414.
Voel je jezelf comfortabeler bij een whatsappberichtje? Dat kan uiteraard ook.